top of page

Πώς να κάνετε τα τέλεια BBQ παϊδάκια



Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

Γίνετε μια αυθεντία στα παϊδάκια με τον εύκολο οδηγό μας.


Δεν υπάρχει ανταγωνισμός γι’ αυτά τα χοιρινά παϊδάκια (γνωστά σαν ribs). Καρυκευμένα με μπαχαρικά της Traeger για Χοιρινό και Πουλερικά, στη συνέχεια τυλιγμένα με γλυκιά καφετιά ζάχαρη και μέλι, αυτά τα παϊδάκια κρύβουν μια υπέροχη γεύση. Μάθετε πώς να φτιάχνετε παϊδάκια με τον εύκολο οδηγό μας που ακολουθεί παρακάτω.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΜΕΛΙ

ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ


ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

  • Με την πλευρά του κρέατος κάτω, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε το δέρμα.


  • Καθαρίστε όλο το επιπλέον λίπος.

  • Με τα χέρια σας, ισιώστε τα οστά των πλευρών έτσι ώστε να είναι όλα ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Βρείτε το υψηλότερο παϊδάκι σε όλο το κομμάτι, συνήθως το 3ο ή το 4ο οστό. Από την κορυφή αυτού του οστού, κόψτε κατά μήκος για να γίνει το κομμάτι σας τετράγωνο.


  • Κόψτε την πιο αδύνατη πλευρά του κομματιού ώστε να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο κομμάτι.


  • Κόψτε το πρώτο παϊδάκι, παράλληλα με το κόκκαλο στο τέλος, έτσι ώστε οι πλευρές να τελειώνουν με κρέας και όχι με κόκκαλο.


  • Πιέστε προς τα κάτω το κομμάτι και κόψτε το επιπλέον κρέας.


  • Κόψτε και το επιπλέον λίπος από πάνω.


ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ

  • Ψεκάστε τα παϊδάκια σας με χυμό μήλου - αυτό θα επιτρέψει στα μπαχαρικά να κολλήσουν καλά.

  • Τοποθετήστε τα παϊδάκια με την πλευρά του κρέατος προς τα κάτω. Πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά για χοιρινό και πουλερικά της Traeger. Ψεκάστε ξανά με το χυμό μήλου και αφήστε μέχρι η επιφάνεια να γίνει υγρή, για περίπου 5 λεπτά.

  • Τυλίξτε τα παϊδάκια σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 με 4 ώρες πριν από το ψήσιμο.



ΨΗΣΙΜΟ

  • Προθερμάνετε την Traeger σας στους 107 βαθμούς Κελσίου και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Super Smoke αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE.

  • Τοποθετήστε τα παϊδάκια απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς και ψήστε τα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να φτάσει στους 71 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάζετε τα με χυμό μήλου κάθε μισή ώρα για περίπου 4 ώρες.

  • Όταν τα παϊδάκια φτάσουν τους 71 βαθμούς Κελσίου, ετοιμάστε ένα διπλό στρώμα φύλλου αλουμινίου με ένα στρώμα μελιού επάνω, καστανή ζάχαρη και βούτυρο. Τοποθετήστε τα παϊδάκια με την πλευρά του κρέατος προς τα κάτω απευθείας πάνω στα συστατικά στο αλουμινόχαρτο.

  • Προσθέστε ένα ακόμα στρώμα μελιού, καφέ ζάχαρης και βουτύρου απευθείας πάνω στα παϊδάκια.

  • Διπλώστε σφιχτά τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να κλείσετε τα παϊδάκια, αφήνοντας όμως ένα από τα άκρα ανοιχτό. Ρίξτε μέσα ½ φλιτζάνι χυμό μήλου από το ανοιχτό άκρο και στη συνέχεια κλείστε το εντελώς.

  • Αυξήστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 135 βαθμούς Κελσίου.

  • Βάλτε πάλι τα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο παϊδάκια στην ψησταριά και ψήστε τα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να φτάσει στους 95 βαθμούς Κελσίου.

  • Αφαιρέστε προσεκτικά τα παϊδάκια από το αλουμινόχαρτο και βάλτε τα απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς. Αλείψτε τα με μείγμα σάλτσας 50/50 από την πικάντικη σάλτσα Texas και την σάλτσα βερίκοκου και αφήστε τα να ψηθούν άλλα 5 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.

  • Αφαιρέστε από τη ψησταριά. Αφήστε τα ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.



Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page