Γλυκό άρωμα από pellet μήλου, αρωματικά βότανα και πορτοκάλι γεμίζουν αυτό το ολόκληρο ψητό κοτόπουλο με έντονη γεύση. Αν δεν είστε λάτρης του χοιρινού, δοκιμάστε αυτό το νόστιμο κοτόπουλο για το χριστουγεννιάτικο δείπνο σας.
ΥΛΙΚΑ
6 κιλά ολόκληρο κοτόπουλο
2 ξυλάκια κανέλας
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
60 γραμμάρια βούτυρο (4 κουταλιές της σούπας)
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger Pellet Grill ή μια ψησταριά κλειστού τύπου με καπάκι στους 190°C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με κρύο νερό και στεγνώστε το. Μεταφέρετε το σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια ετοιμάστε το μείγμα βουτύρου. Αρχικά, σπάστε χονδροειδώς τα αποξηραμένα μπαχαρικά και το τζίντζερ. Αναμείξτε τα μπαχαρικά με το μισό βούτυρο για να δημιουργήσετε ένα μείγμα βουτύρου-μπαχαρικών. Απλώστε το μείγμα κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου.
Έπειτα γεμίστε το κοτόπουλο! Ξεκινήστε κόβοντας 1 πορτοκάλι σε φέτες. Γεμίστε την κοιλότητα του κοτόπουλου με τις φέτες πορτοκαλιού, το κόκκινο κρεμμύδι, το λευκό κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και τα κλωναράκια θυμαριού.
Τρίψτε το εξωτερικό του κοτόπουλου με το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Προσθέστε ξύσμα από το δεύτερο πορτοκάλι πάνω από το κοτόπουλο για επιπλέον άρωμα.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο απευθείας στη σχάρα. Ψήστε για 1 έως 1½ ώρα, ή μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου τους 71°C στο πιο χοντρό σημείο.
Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το κόψετε, ώστε να διατηρηθούν οι χυμοί του.
Κόψτε, σερβίρετε και απολαύστε!
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger Grills
Comments