top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Ψητό μπούτι αρνιού


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΟΥ

Γιόρτασε την άνοιξη με ένα πλούσιο, μυρωδάτο αρνίσιο μπούτι στη σχάρα. Το δεντρολίβανο, το σκόρδο και ο χυμός λεμονιού δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ η ξυλώδης καπνιστή γεύση της ψησταριάς απογειώνει το αποτέλεσμα.


ΥΛΙΚΑ


1 μπούτι αρνιού με κόκαλο (περίπου 3,2–3,6 κιλά)

2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κατά μήκος

4 κλωνάρια δεντρολίβανο, κομμένα σε μικρά κομμάτια (2-3 εκ.)

2 λεμόνια (ξύσμα & χυμός)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


  • Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και αλείψτε το μείγμα πάνω στο μπούτι του αρνιού.

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε περίπου 20 μικρές τομές βάθους 2 εκ. στο κρέας. Τοποθετήστε τις φέτες σκόρδου και τα κομμάτια δεντρολίβανου στις τομές.

  • Ξύστε και στύψτε 2 λεμόνια, απλώστε το ξύσμα και τον χυμό ομοιόμορφα πάνω στο αρνί. Αλατοπιπερώστε το αρνί.

  • Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 260°C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά. Τοποθετήστε το μπούτι στη σχάρα και ψήστε για 30 λεπτά.

  • Μειώστε τη θερμοκρασία της σχάρας στους 177°C και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 54°C για medium-rare, περίπου 60-90 λεπτά.

  • Αφήστε το αρνί να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το κόψετε.


    Καλή Απόλαυση!


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.



Comments


bottom of page