Ψητό μπούτι αρνιού
- Traeger Grills Greece
- 16 Απρ
- διαβάστηκε 1 λεπτά


Γιόρτασε την άνοιξη με ένα πλούσιο, μυρωδάτο αρνίσιο μπούτι στη σχάρα. Το δεντρολίβανο, το σκόρδο και ο χυμός λεμονιού δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ η ξυλώδης καπνιστή γεύση της ψησταριάς απογειώνει το αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι αρνιού με κόκαλο (περίπου 3,2–3,6 κιλά)
2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κατά μήκος
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, κομμένα σε μικρά κομμάτια (2-3 εκ.)
2 λεμόνια (ξύσμα & χυμός)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και αλείψτε το μείγμα πάνω στο μπούτι του αρνιού.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε περίπου 20 μικρές τομές βάθους 2 εκ. στο κρέας. Τοποθετήστε τις φέτες σκόρδου και τα κομμάτια δεντρολίβανου στις τομές.
Ξύστε και στύψτε 2 λεμόνια, απλώστε το ξύσμα και τον χυμό ομοιόμορφα πάνω στο αρνί. Αλατοπιπερώστε το αρνί.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 260°C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά. Τοποθετήστε το μπούτι στη σχάρα και ψήστε για 30 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία της σχάρας στους 177°C και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 54°C για medium-rare, περίπου 60-90 λεπτά.
Αφήστε το αρνί να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το κόψετε.
Καλή Απόλαυση!
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Comments